26. jun – Buran dan u supermarketu ”Roma”

Ostalo je još 4 dana kako bi Roma skupila neophodnih 45 miliona (prema medijima), kako ne bi bila sankcionisana od strane UEFA.

Pa da počnemo. Dan je počeo vešću ne baš vezanim za transfere: klub je otkazao zakazane pripreme u Pinzolu, koje su bile zakazane od 29. juna do 7. jula. U klubu smatraju da će Milan ipak odustati od takmičenja u Ligi Evrope, i na taj način će Roma preskočiti kvalifikacije i igraće u grupnoj fazi, pa samim tim, sezona će ta Romu početi par nedelja kasnije.

Nakon toga, stiže vest da je N’Zonzi ”sam sebe stavio na transfer listu”. Naime, on se nije odazvao pozivu kluba da odradi lekarske preglede i Vili Stjuart, pa u Romi već razmatraju da se oproste od Francuza već nakon godinu dana. Navodno, Lion je zainteresovan za njega, pa se ovakav postupak N’Zonzija može protumačiti kao želja da napusti Romu i ode u rodnu Francusku.

Na red dolazi i jedan zvaničan transfer: mladi golman, Andrea Romanjoli, je prodat Spartaku iz Moskve za 2,5 miliona eura. On će se pridružiti Ponesu koji je takođe prodat ruskom klubu par dana ranije.

Kada je u pitanju Edin Džeko, često fali samo potpis, a onda nešto iskrsne. I sada imamo takav slučaj. Navodno, Inter i Roma su se dogovrili da se Džeko pridruži klubu iz Milana za sumu od 10 miliona eura, a Inter će u Romu poslati svog mladog igrača, Edoarda Verganija. Međutim, mladi napadač koči ovaj transfer, jer, kako prenose mediji, on ne želi da se pridruži Romi.

I za kraj imamo manje-više dogovrenu stvar. I veoma bolnu za navijače Rome: Manolas se pridružuje Napoliju. Za njegove usluge, Napoli će platiti Romi 20 miliona eura, i uz to, Romi će se priključiti mladi Diavara. Tako će Grk nakon 5 sezona napustiti Romu, a Roma će kao i obično, svog najboljeg igrača prodati direktnom konkurentu.

Leave a Reply