Baldisoni: ”Totiju je ponuđena uloga tehničkog direktora još u februaru”

Zamenik predsednika Rome, Mauro Baldisoni, dao je izjavu za Sky Sport povodom jučerašnjeg Totijevog obraćanja javnosti.

Koje je vaše mišljenje o onome što je izrekao Toti?
”Put od fudbalera do bilo čega drugog nije lak. To je put gde je itekako potrebna pomoć drugih. Toti nas je ubedio i mi smo mu ponudili funkciju tehničkog direktora još u februaru, ali, na to on nije dao odgovor. Žao mi je zbog toga. Međutim, izbor Ranijerija, kao što je i sam rekao, je bila sugestija koja je rado bila prihvaćena u klubu. Isto tako i ideja za Kontea. Guido Fienga, koji ga je pratio tokom ovog izlaganja, je ”CEO” kluba (najviša funkcija). Dao je svoje mišljenje. Ja nisam deo tehničke oblasti kluba, ali smo želeli da nastavimo da rastemo, ali to činimo u onome što smatramo da je timski rad.”

Kako komentarišete njegove reči o ”de-romanizaciji”?
”Jako mi je žao što misli tako. Možemo samo da odgovorimo činjenicama: Frančesko je dobio dva ugovora kao igrač sa ovim novim vlasništvom, a zatim i ugovor direktora. Što se tiče De Rosija, on je takođe dva puta produžio ugovorkao igrač, kada smo razmatrali i opciju da mu omogućimo da počne avanturu i unutra kluba.”

Frančesko kaže da se retko čuo sa Palotom u prethodne dve godine…
”Liverpul i Čelzi su pobedili u Evropi, a vidimo koliko su njihovi predsednici prisutni tamo. Palota ga je pozvao da provede neko vreme u SAD-u. Čak ga je pozvao i da bude gost u njegovoj kući u Bostonu. Postoji jezička barijera i to je nešto što možemo da poboljšamo, ali interes predsednika je uvek bio tu.”

Da li ćete pravno reagovati?
”Nismo mogli da ne primetimo njegove reči o povratu u Romu sa novim vlasništvom. Svaka inicijativa mora biti sprovedena na ispravan način, sobzirom da smo na listi Borsa (berza). Predsednik je puno puta bio jasan, i juče je to izjavio: Roma nije na prodaju.

Totijevo izlaganje možete pročitati ovde, a zvanično saopštenje kluba na ovom linku.

Leave a Reply