Bezvoljnici

Bezvoljnici, tako su od strane magazina “Il Romanista” nazvani momci koji su u nedjelju na terenu “Olimpika” u bordo dresovima proveli dva sata. Radeći ništa, jedno veliko pasivno ništa dok nas je protivnik bukvalno gazio u svim segmentima igre i držao nam lekciju fudbala, spreme i sprovođenja lijepo pripremljene taktike u praksu.

Nije ova sezona toliko mučna zbog rezultata, dešavalo se da ne ide, ali se svjedočilo momcima koji su svoje limite u pogledu znanja, tehnike i forme nastojali da prevaziđu borbom i izgaranjem za dres.

Pominjali smo drugu Zemanovu Romu, koja je, do ovogodišnje, važila za najlošiju u prvenstvu. Tu smo bar imali neki “calcio spettacolo”, definitivno da je bio prevaziđen u modernom fudbalu ali je nudio lijepu ofanzivu, svih 11 igrača koji kreću sa centra na gol protivnika kao na ragbi utakmici.

Ovo danas je nešto najbliže agoniji, ekipa se predaje po primljenom golu i kao da se jedva čeka sudijski zvižduk da krene prema svlačionici na tuširanje, istuširana salvom zvižduka sa tribina prije toga. Kao da se radi o hipnozi voljnog momenta, gdje neko treba da dođe i pukne prstima da ih podsjeti za koji klub igraju i čije ime brane.

Ako ovo čita Hudini, adresa je Centor Sportivo Trigoria, Piazzale Dino Viola 1.

Forza Roma.

Leave a Reply