Buongiorno Roma, buongiorno Romanisti

Iza nas je paklenih desetak dana, na ionako lošu formu nastavio se poraz u derbiju, eliminacija iz lige šampiona zakuvana sumnjivim sudijskim odlukama (iako veze nemamo), otkaz treneru i bijeg Monćija iz Rima poput kapetana Sketina nakon što mu proračuni nisu upalili a fudbalska filozofija naišla na totalni krah. To je rekao samo i jedino teren, na stranu svakodnevna negodovanja horde navijača.

Kad se na sve to doda povreda Manolasa i podatak da su nam Romu opet izmjestili iz vikenda i stavili u ponedeljak veče, pitanje je- kako u ovakvim trenucima preživljava jedan navijač? Namjerno nećemo ono “prosječan” jer Romu ne mogu da vole prosječni likovi.

Evo kako- kao šok terapiju popili ste informaciju da je Ranieri potpisao blanko ugovor, ne pitajući za bilo kakve uslove a pogotovo finansijske i stavljajući se na raspolaganju svima nama do maksimuma kako bismo ovo prevazišli i uhvatili voz za ligu šampiona u minut do dvanaest. Uz sve to na kraju je juče rekao – “Alla fine chi soffre siamo noi tifosi” / “Na kraju oni koji pate smo MI navijači”. MI navijači. MI. Stavljajući sebe u poziciju navijača a ne trenera, jer je to uvijek bio. Rimljanin i Romanista. Više vam ovakvih ljudi bilo u životu, na svakom polju..

Samo za vas na ranu zoru ove subote, maestro muzike Andrea Bocelli i maestro života Sir Claudio Ranieri. Forza Roma.

Ranieri i Bocelli na Lesterovoj proslavi titule
Molimo vas podelite tekst na društvenim mrežama
126

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *