Coppa Italia: Debakl u Firenzi!

Nogometaši Rome doživjeli su težak poraz na Artemio Franchi stadionu, slavio je domaćin sa visokih 7:1.

Odbrana Rome izdržala je čitavih sedam minuta bez primljenog pogotka, a onda u strijelce se upisuje Federico Chiesa. Pogodio je isti igrač i 11 minuta kasnije što je domaćinu donijelo prednost od dva gola.

U 28. minutu Kolarov je vratio Romu u život odličnim udarcem sa distance, Lafont je bio u ulozi nijemog posmatrača. To je bilo sve što se tiče pozitivnog u igri Rome.

Nije domaćinu dugo trebalo da ponovno dođe do dva gola prednosti, pet minuta kasnije pogodio je Muriel i 3:1 je rezultat kojim se otišlo na pauzu.

Na startu drugog poluvremena šansu su dobili Džeko i Lorenzo Pellegrini, što i nije pomoglo Romi. Marco Benassi je u 66. minuti potopio nade Rome i pogodio za 4:1. Roma u nokdaunu, loše psihološko stanje se najbolje odrazilo burnom reakcijom Džeke na sudijsku odluku i devetka Rome je morala nešto ranije pod tuš. Igrača više 20 minuta prije kraja je domaćin odlično iskoristio, dva puta Simeone i još jednom Chiesa su se postarali da rezultat glasi visokih 7:1.

Još jedna razočaravajuća partija Rome i još jedno poniženje za navijače Rome koji su u Firenzu stigli u velikom broju (gostujući sektor je bio rasprodat sedmicu prije utakmice).

Vrijedi dodati da će ekipa Fiorentine svoje mjesto u finalu kupa Italije tražiti preko Atalante, koja je nešto kasnije pred domaćom publikom eliminisala Juventus rezultatom 3:0.

Glede Rome i skorije budućnosti, već za vikend nas očekuje utakmica sa Milanom, ekipa koja se trenutno nalazi na poziciji broj 4 sa bodom više u odnosu na nas. Vidjet ćemo da li će šamar dobijen u kupu donijeti promjene rada u Trigoriji, možda i promjenu na klupi?

Izvor: AS Roma

Predsjednik Rome James Pallotta posljednjim izjavama lopticu prebacuje na Monchija, Španac je taj koji ima punu slobodu kod transfera i izbora trenera. Šta će se desiti ostaje nam da vidimo, mediji u Italiji prenose da je Paulo Sousa već u pripravnosti i da bi rado preuzeo ekipu Rome.

Da li će se promjena na klupi desiti ne možemo da tvrdimo, ali ono šta možemo jeste to da Roma ove sezone ne igra na zadovoljavajućem nivou. Ako uzmemo u obzir renome kluba i izdatke koje klub ima na transfere i plate igrača, moralo bi to dosta, ali dosta ozbiljnije da izgleda!

Molimo vas podelite tekst na društvenim mrežama
126

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *