De Rosi: ”Kolarov mi je kao brat!”

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, uoči utakmice između Rome i Porta, kapiten Rome nije štedeo reči kada je govorio o Kolarovu. Već neko vreme, Kolarov je na udaru navijača Rome, međutim, posebno je to slučaj od utakmice sa Fiorentinom.

Ni jedna ni druga strana se nije štedela. Kolarov je poznat kao neko ko nema dlake na jeziku, pa je u jednom intervjuu izjavio da navijači Rome nemaju pojma o fudbalu, međutim, oni mu nisu ostali dužni, pa su mu pojedini navijači Rome priredili nimalo lep doček.

Međutim, stvari su se, čini se, malo normalizovale. Kolarov je u utakmici sa Kjevom postigao pogodak, a gol je proslavio tako što se poklonio navijačima svog tima. Da li je to bila provokacija ili gest izvinjenja, nije poznato, ali se po tom pitanju oglasio i trener Rome, Euzebio Di Frančesko, koji je prokomentarisao da je ta proslava gola sjajan gest kojim se izvinio navijačima.

Sada se po tom pitanju oglasio i kapiten Vučice, koji se, kako kaže, nalazi između dve vatre:

”Bio bih najsrećniji na svetu kada bi se stvari između Kolarova i navijača 
normalizovale. Osećam se kao da se nalazim između dve vatre: volim 
navijače svog tima koji su uvek bili uz mene, a sa druge strane, Kolarov mi je kao brat.”

Fabio Rossi/AS Roma/LaPresse 29/09/2018 Rome (Italy)

”Ono što tražim od navijača Rome je da mi veruju: Kolarov je veliki profesionalac. Ne kažem da je on navijač Rome od rođenja, ali kažem da je on taj koji će uvek dati svoj maksimum. Nikada nije propustio trening i igra čak i onda kada nije 100% spreman. Više cenim takve ljude nego one koji pričaju lepe stvari, ljube grb na dresu a onda odu kada je teško ili nelagoduju kada im se traži da igraju van svoje pozicije.”

”On je najveći profesionalac kog sam upoznao. Navijači moraju da se poštuju i moramo biti strpljivi kada pokažu nezadovoljstvo zbog rezultata..”

Leave a Reply