De Rosi: Rekli su mi da bih bio dobar direktor, ali da jesam produžio bih ugovor sa igračem kao što sam ja!

Danijele De Rosi napušta Romu posle 18 godina u dresu Vučice, ali ne svojom željom, već zbog odluke kluba da ne produži ugovor legendarnom asu, kojem dvogodišnji ugovor ističe krajem juna ove godine.

Uprava Rimljana, koja će ostati upamćena po tome što je ostala bez dvojice legendarnih kapitena, ponudila je De Rosiju neku ulogu direktora u klubu, kao što je to učinila sa Frančeskom Totijem, ali je dobila negativan odgovor.
Razumem pravac Rome. Imam 35 godina i znam fudbal, ali nisam želeo da skrenem pažnju sa tima i trke za Ligu šampiona. Zahvaljujem upravi na njhivoj ponudi, imam veliko poštovanje prema njima, ali se i dalje osećam kao fudbaler. Voleo bih da budem trener, ne vidim sebe odmah kao direktora, ali bi to imalo smisla ovde u Romi. Moram da učim, ovo će biti dug put. Na klubu je da donese ovake odluke, zajedno sa trenerima. Neko mora da ih donese. Nisam srećan, ali nemam nikakvu vrstu zamerke. To je odluka koju prihvatam“, poručio je De Rosi.

Izvršni direktor Gvido Fienga izrazio je žaljenje zbog činjenice da klub nije postigao dogovor sa iskusnim igračem. Takođe, tvrdi i da njegova plata od 3.000.000 evra nije imala nikakve veze sa odlukom.
Juče sam se sastao sa Danijeleom i rekao mu za odluku kluba da ne produži ugovor. Izrazio sam želju da ostane ovde u drugačijoj ulozi. Kada god bude želeo može da prihvati ovu ponudu. Juče sam se izvinio Danijeleu zbog toga što nismo ranije razgovarali, ali imali smo tešku sezonu. Objasnio sam mu da ga klub u budućnosti ne vidi kao igrača, on može da bude direktor na duži period. Klub je pravio greške, postoji mnogo samokritičnosti kod nas trenutno. Imali smo samo razliku oko De Rosijeve uloge u klubu, finansije nemaju ništa sa tim“, poručio je direktor Rimljana.

Otišao je Toti, odlazi De Rosi. Od Rimljana su to ostali još samo Florenci i PelegriniDe Rosi je odgovorio na pitanje šta će biti sa “Romanizmom”?
“Romanizam je toliko bitan za ovaj klub. Romanizam je u dobrim rukama kod Florencija i Pelegrinija. Ne moraju da me oponašaju, već treba da slede svoj put. Romi su potrebni romanisti, ali takođe i profesionalci”.

Navijačima će sve ovo izuzetno teško pasti.
“Kako sam rastao navijači su me naučili da volim Romu. Sada mogu da tražim od njih da ostanu blizu tima. Ovo je dobra grupa ljudi. U budućnosti vidim sebe na tribinama sa sendvičem i pivom, kako navijam za moje drugare na terenu”, rekao je De Rosi.

Na kraju konferencije za štampu usledio je odgovor koji je dikrektno bio uperen na očigledno bolnu odluku čelnika Rome.
“Rekli su mi da bih već sada bio dobar direktor. Da sam jedan od direktora Rome ja bih produžio ugovor igraču kao što sam ja”, u velikom stilu je zaključio De Rosi.

FotoReuters

Leave a Reply