Di Frančesko: Nedostatak doslednosti me izluđuje!

Nakon vođstva Rome od 3:0, Gasperini je motivisao ekipu i uspeo da, donekle, preokrene stvar u svoju korist, te je došao do remija i rezultata 3:3.

Delovalo je da je Roma napravila korek napred, međutim, ekipa je pokazala i svoju drugu stranu. Šta se desilo?

”Dobro pitanje. U prvom poluvremenu su igrači uradili sve na čemu smo radili. Znali smo da imaju tendenciju da nas nadbroje i da ostavljaju jedan na jedan pozadi, pa smo odlučili da budemo direktni. Ne mogu da shvatim šta se desilo u drugom poluvremenu i što je najgore, ne dešava se prvi put.

To ima veze sa mentalitetom ovog tima, još uvek moramo da radimo na tome. Danas smo videli da se tim još uvek nije u potpunosti oporavio. Sve čestitke Atalatni, ali ako vodimo 3:0, nikako ne smemo dozvoliti da dođe do 3:3.”

Da li se ovaj tim muči kada vodi?

”Ne možemo postaviti kamp ispred svog gola i dopustiti drugima da rade posao. U prvom poluvremenu, bili smo agresivni izlazeći iz odbrane i na kontra-napade. Međutim, nakon prvog poluvremena, izgubili smo previše duela i često smo im dozvoljavali da imaju posed. Ako to učinite protiv tima kao što je Atalanta, oni će vas ubiti. Nikada nismo bili dosledni. Svaka čast Atalanti, ali tu su bile mnoge stvari koje su pogrešne u našoj igri.”

Napadači više nisu bili u igri u drugom poluvremenu. Šta se desilo?

”Ne radi se samo o njima, problem je tima. Ako imate tim koji se ističe u pojedinačnim duelima kao što oni to rade, ne smeš dozvoliti da ne budeš čist u posedu. Nismo bili u mogućnosti da ‘uspavamo’ igru kada smo morali. Trebalo je da pojačam odbranu u određenom trenutku, zato što su oni prelako nalazili rešenja za ukrštanje.

Ono što me stvarno izluđuje je nedostatak doslednosti, kao što je to bio slučaj i sa Kaljarijem, Torinom u nedelju i u bezbroj drugih utakmica kada smo uspeli da kontrolišemo igru. Ne možemo uvek igrati dobro u prvom poluvremenu, pa onda na prvi teži zadatak predajemo inicijativu protivniku.”

Da li je fizička kondicija faktor zbog kog je tim ‘izbledeo’? Da li je bilo potrebno napraviti neke drugačije izmene?

”Bili smo u igri tokom prvog poluvremena, ali ne i celih 90 minuta. Pojedini igrači koji su se skoro oporavili od povrede imaju poteškoća. Igrao sam Zanioloa na krilu i odlično se tu snašao. Dao nam je neophodnu fleksibilnost u toj oblasti terena. Ne mislim da su izmene krivac za ovo. Tu su mnogi drugi razlozi zašto se utakmica odvijala kako se odvijala.”

(izvor: www.mondo.ba)

Leave a Reply