EDF: Znamo kako Atalanta igra protiv velikih klubova

U 21. kolu Serije A Roma će u nedjelju od 15 časova gostovati u Bergamu neugodnoj ekipi Atalante.

Trener “vučice” Euzebio Di Francesco poručio je da očekuje veoma tešku utakmicu, s obzirom da i domaćin imaju svoju računicu i ne odustaje od borbe za četvrtu poziciju, koja vodi u Ligu šampiona.

“Atalanta je jedna od ekipa koja se bori za četvrto mjesto, nemaju obaveza u Evropi, a ostala im je još samo Coppa Italia. Imaju snage za mjesto koje vodi u Ligu šampiona i bez straha ulaze u sve duele. Respektujem Gan Pjera Gasperinija i način na koji vodi tim. Zna šta želi i sa fizičke i sa tehničke strane. Ima specifičan način treninga, a rezultati se vide na terenu”, pohvalno je EDF govorio o sutrašnjem rivalu.

Zna odakle prijeti najviše opasnosti po gol Robina Olsena.

“Mogu biti opasni na razne načine i moraćemo da se suprotstavimo njihovoj agresivnosti i fizikalijama. Sigurno će biti velika borba, jer kod kuće uvijek dobro igraju protiv velikih klubova. Moraćemo da nametnemo svoj stil. Atalanta posjeduje kvalitet, sa Josipom Iličićem i Papu Gomezom na čelu. Bitno je da se ne sklonimo s puta kada nas napadnu. I oni će isto uraditi s nama. Očekujem veoma otvorenu utakmicu”, zaključio je Di Francesco.

Spisak pozvanih igrača za duel sa Atalantom pogledajte OVDJE.

Leave a Reply