Il cigno di Sarajevo

Il cigno di Sarajevo i, može se reći, jedini svijetli trenutak večerašnjeg meča. Vrijedan ekstaze, svake izgovorene psovke, daje, idemo bre i svega sličnog.

Da ne ulazimo puno u analizu meča, načeo nas je Ciano na asistenciju večeras očajnog N’Zonzija, u jednom momentu smo prokomentarisali da su nas on i Pastore koštali 60 miliona. Roba da pazzi.

Ne može bez drame!

Večeras nervozni Džeko je riješio sve ovo, iako je De Rossi prije onog teledirigovanog pasa morao da ga smiruje i gasi požar da ga ne bi navukli na crveni. Opet i uvijek – sve kapitenski.

Minus je povreda Manolasa, ne izgleda dobro, minus je pomenuta partija N’Zonzija, minus je i da lopta onako uđe kod njihovog prvog gola, minus je da sudija ne svira čist faul nad Pelegrinijem tri minuta pred kraj, a na dva metra od situacije je bio, iako je čisto ludilo da dolaziš u situaciju da se poslije utakmica sa ovakvim ekipama toga sjećaš i na to osvrćeš.

Plus je vječna klasa šampiona koja je jača od bilo čega, plus je njegovo slavlje sa navijačima nakon toga koje je istog inteziteta kao slavlje na Stamford Bridžu nakon vanvremenskog voleja, plus je uvijek De Rossi koji se raduje ovim bodovima kao kad je u Berlinu uzeo zlatnu boginju.

Plus ste svi vi i svi mi koji smo pokidanih živaca stegnuli pesnicu večeras oko 22.30.

Forza Roma!

(autor: As Roma Club Budva)

Leave a Reply