Konferencija za štampu Di Frančeska pred meč sa Fiorentinom.

Trener Rome vidi dosta sličnosti između Fiorentine i naše ekipe.

Obe ekipe su na svoja prethodna dva meča odigrali prave goleade. Sve ukupno je postignuto 24 gola na te 4 utakmice, od toga 3 gola je postigao Muriel, novi igrač Viole koji je u sezoni 2011-12 igrao pod njegovom trenerskom palicom u Lećeu.

“Velika čar fudbala je da uvek možete da se vratite u igru. Odigrali smo dobro prvo poluvreme u Bergamu ali smo dosta opali u drugom. Protiv Fiorentine imamo jako malo prostora za greške jer se igra samo jedan meč.”

“Jako nam je stalo do kupa Italije, naravno kao što bi i trebalo” naglasio je strateg Rome!

“Postoji velika želja za napretkom među igračima i svi su fokusirani na to. Srećan sam zbog toga i nadam se plasmanu u polufinale, i ako sam svestan da igramo u gostima pred mnogo protivničkih navijača.”

“Naši timovi su dosta slični. Mislili smo da smo pronašli ravnotežu ali prethodnih par utakmica su nas uverile da je pred nama još dosta posla, naročito na psihološkom planu.”

“Mislim da odbrambeni igrači treba da misle dosta negativnije, u smislu da misle kako u svakom trenutku može da se desi nešto. Ponekad smo jako dekoncentrisani u odbrani.”

Fiorentina se nije puno promenila dolaskom Muriela, ali on je igrač koji može da prelomi svaku utakmicu. Igrao je kod mene u Lećeu. On je neverovatan igrač kada ima svoj dan, nadam se da neće imati jedan protiv nas.”

“Kristante i Nzonzi su igrali redovno u poslednje vreme i u dobroj su formi. Pokušaću da izvučem najbolje od njih dvojice u ovoj utakmici. Pelegrini ima sitnih problema sa povredom i biće potrebna dodatna procena doktora.”Leave a Reply