Mister, dobrodošao kući!

Klub je i zvanično potvrdio: Klaudio Ranijeri je novi trener Rome!

Koliko voli Romu, Ranijeri je pokazao time da će klub voditi do 30. juna ove godine, tačnije, svega tri meseca! Retko ko bi prihvatio to, pogotovo u ovoj situaciji u kojoj se trenutno nalazi Roma.

”Čast nam je da Ranijeriju poželimo dobrodošlicu nazad. Cilj je jasan, izboriti što viši plasman na tabeli i obezbediti kvalifikaciju za Ligu šampiona i naredne godine”, izjavio je Palota.

”U ovom trenutku, bilo je neophodno dovesti trenera koji poznaje klub i razume sredinu, koji razume jezik i ume da motiviše igrače. Klaudio je veoma uzbuđen zbog ovog izazova.”

Ovo će biti Ranijerijev drugi put kako je trener Rome, a prvi put je bio u periodu između 2009. i 2011. godine, kada je bio na korak da sa klubom, koji voli još od rane mladosti, osvoji Skudeto.

giallorossi.net

”Srećan sam zbog povrata kući. Kada vas Roma zove, nemoguće je reći ne”, izjavio je Ranijeri.

Ne samo da je Ranijeri bio trener Rome, već je i kao igrač bio deo ovog kluba, 1972. godine. Nastupao je za mladi tim Rome, a nešto kasnije i debitovao za seniorski tim.

Najveći Ranijeriev uspeh u trenerskoj karijeri je svakako osvajanje titule u Premijer Ligi sa Lesterom. Osim Rome i Lestera, vodio je i druge velike evropske klubove, kao što su Monako, Nant i Fulam, a pored toga, vodio je i nacionalnu selekciju Grčke.

espncdd.com

Ranijerija čeka težak zadatak. Do kraja sezone je ostalo 12 utakmica, a kako je predsednik Palota izjavio, cilj je završiti u četiri najbolje ekipe. Roma je trenutno na petoj poziciji, sa 44 osvojena boda. Konkurenti za plasamn u Ligu Šampiona su Inter (47) i Milan (48).

Ranijerija već u ponedeljak čeka prva prepreka, a to je Empoli. Utakmica se igra u 20:30 na Olimpiku.

Ne ostaje nam ništa drugo osim da poželimo sreću Ranijeriju! Forza Mister!

Leave a Reply