Monći se konačno uključuje u Merkato: Beloti kao zamena za Edina, Manćini na Manolasovo mesto, Zijeh za kreativniji vezni red…

Tri mete Rome, ali konkurencija je više nego ozbiljna!

Roma je do sada bila prilično neaktivna na tržištu, ali možda je Monći samo skrivao adute dok nije konkretizovao stvari. U svakom slučaju planovi su više nego ozbiljni i tiču se trojice igrača.

Andrea Beloti Torino

Najzvučnije ime je Andrea Beloti. Reprezentativni napadač Torina kao da se zasitio sredine u kojoj se nalazi i vreme je da pronađe novu destinaciju. U redovima Vučice ga vide kao zamenu za Edina Džeka, koji narednog leta ulazi u poslednju godinu ugovora i mogao bi da potraži novi klub.

Ipak, Rimljani imaju ozbiljnog konkurenta u Vest Hemu, koji posao želi da završi već ove zime. Čekićari su imali neuspešan pokušaj sa Duvanom Zapatom iz Atalante i sada su okrenuti Belotiju. Iako u ugovoru ima klauzulu od 100.000.000 evra, jasno je da Torino nije u stanju dođe do te svote na račun obeštećenja, a kako piše Tutosport, najmanja cifra koju bi mogao da prihvati gazda Bikova Urbano Kairo bila bi 45.000.000.

Monći i Di Frančesko žele drastično podmlađivanje igračkog kadra, a procenjeno je da bi Zijeh doneo drastično poboljšanje kvaliteta u ovom timu. Marokanac je ušao u treću sezonu sa Kopljanicima, postigao je 10 golova i zabeležio devet asistencija za Ajaks u Erediviziji, a ta kreacija je ozbiljno potrebna Vučici u ovoj sezoni.

Zijeh Ajax

Ozbiljnu investiciju za budućnost, ali i sadašnjost, predstavljalo bi i angažovanje Đanluke Manćinija, koji je oduševio igrama u ovoj sezoni. Novopečeni reprezentativac Italije ima samo 22 godine, ali igra na izuzetan način, a postigao je i šest golova za Atalantu. Rimljani su svesni da bi naredno leto moglo da predstavlja poslednji trenutak da uzme neko ozbiljnije obeštećenje za Kostasa Manolasa, nakon čega bi Manćini zauzeo poziciju u poslednjoj liniji tima.

Mancini Atalanta

Ipak, čelnici Rome moraju da budu više nego oprezni, s obzirom da je za Manćinijeve usluge ozbiljno zainteresovan i minhenski Bajern, ali i nekoliko klubova iz Premijer lige.

2 thoughts on “Monći se konačno uključuje u Merkato: Beloti kao zamena za Edina, Manćini na Manolasovo mesto, Zijeh za kreativniji vezni red…

  • 26/01/2019 at 16:53
    Permalink

    Belotti je preskup za nas…nadam se da ce Zapatu pokusati dovesti, takav nam igrac treba.

  • 26/01/2019 at 17:58
    Permalink

    Ja bi najradje Chiesu iz Fiorentine ali kakva je Palota stipsa ne ocekujem da dovedemo ama bas nikoga dok ne proda nekog za velike pare….

Leave a Reply