Monći u Arsenalu?

Kako prenosi španska “Marka”, Arsenal je ponudio mjesto tehničkog direktora sada već legendarnom Monćiju, koji se pokazao kao “transfer guru” odradivši desetine fantastičnih poslova sa Seviljom, dok je prethodne dvije sezone radio u Romi.

Ipak, u “vučici” su očekivali više od Monćija koji je imao i nekoliko kikseva (Karsdorp, Šik, Defrel…), a navodno nema sjajan odnos ni sa legendom kluba Frančeskom Totijem.

Njemu će ovog ljeta isteći ugovor s Rimljanima tako da je dobra vijest za Arsenal da u slučaju njegovog angažovanja ne bi morali da plaćaju obeštećenje, dok se nadaju da bi na “Emirejtsu” nastavio plodonosnu saradnju sa Unaijem Emerijem.

Njih dvojica su zajedno sarađivali u Sevilji i odlični su prijatelji, a Monćiju je bliska i Emerijeva fudbalska filozofija tako da bi lakše mogao na tržištu da pronađe igrače koji mu odgovaraju.

Nekadašnji španski golman je razvio ogromnu listu skauta i zajedno sa svojim saradnicima otkrio ili doveo igrače poput Serhija Ramosa, Hose Antonija Rejesa, Hesusa Navasa, Danija Alvesa, Žulija Baptistu ili Ivana Rakitića, a takvim “pronalaske” priželjkuje i Arsenal.

Za vrijeme Arsena Vengera ovaj klub je često dovodio “anonimne igrače” i potom ih prodavao za ogroman novac, a sada su im potrebna jeftinija od bombastičnih pojačanja koje dovode njihovi rivali u Engleskoj, pošto je od ranije poznato da “tobdžije” ne planiraju da potroše novac kakav daju Siti, Junajted ili Čelsi da bi doveli fudbalera.

Monći i Emeri su sarađivali tri godine, osvajali su tri uzastopne Ligu Evrope, a vidjećemo da li će njegov dolazak uspjeti da riješi kadrovski problem i visoke plate nekih zvijezda…

I karakter!

(Izvor: www.mondo.rs)

Molimo vas podelite tekst na društvenim mrežama
126

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *