Može li Roma računati na Ponsea? (VIDEO)

Grčki klub AEK je juče i zvanično potvrdio da neće iskoristiti pravo otkupa Ponsea.

Ezekiel Ponse, mladi Argentinac, proveo je prethodnu sezonu na pozajmici u AEK-u. Iako je klub iz Grčke imao pravo otkupa, oni to nisu iskoristili. Presudila je želja igrača da igra u nekoj jačoj ligi.

”Zahvalan sam klubu i navijačima na način na koji su me prihvatili i pomogli da se ovde prilagodim. Na kraju krajeva, verujem da sam se svojim radom na neki način odužio svima vama. Želeo bih da izrazim najtopliju zahvalnost predsedniku, trenerima, saigračima i svima sa kojima sam radio. Želeo bih da naglasim da je AEK imao nameru da iskoristi pravo otkupa, ali moja je želja da igram u nekoj jačoj ligi. AEK će uvek imati posebno mesto u mom srcu, jer je ovaj klub svakako bitan deo moje karijere. Iako sam imao ponudu drugog kluba iz Grčke, ja sam je odbio, AEK je jedini klub u Grčkoj za mene. Vidimo se uskoro!”, napisao je Ponse na svom Instagram profilu.

cdn.hitc-s.com

Dvadesetdvogodišnji Argentinac je pre AEK-a bio na pozajmicama u Granadi i Lilu, ali tu nije uspeo da se nametne. Međutim, za klub iz Grčke, odigrao je čak 41 utakmicu, na kojima se 21 put upisao u strelce, a 4 puta je bio asistent.

Sobzirom na nešto lošiju finansijku situaciju Rome, uz odlazak Edina Džeka, Ezekiel Ponse je možda najrealnija, a uz to i najjeftinija opcija u napadu. Argentinac sa Romom ima ugovor do 2020. godine.

Leave a Reply