NAJAVA: Atalanta – Roma (Serie A, 21. kolo, 27/01/2019, 15.00)

Zadatak koji se nalazi pred Di Francescom i ekipom je gostovanje u Bergamu, Atalanti.

Tim koji ove sezone igra iznad očekivanja, nakon 20 kola zaostaje svega četiri boda za pozicijom broj 4, uz činjenicu da četvrta ekipa Milan ima utakmicu više. Sigurno da u Atalanti postoje ambicije da se naredne sezone nastupi u najelitnijem klupskom takmičenju. Trener Gian Piero Gasperini konferencijom za novinare pred ovu utakmicu također potvrđuje to.

Vrijedi dodati da je biranim riječima komentarisao ekipu Rome i trenera Di Francesca.

“Utakmica od velike važnosti protiv ekipe koja se nalazi dva boda iznad nas. Lijepo je biti u mogućnosti nadmetati se na ovom nivou, ali je još bolje ako pobijedite u tome. U ovom trenutku veći broj timova konkuriše za poziciju broj 4 i dijeli ih svega par bodova, još uvijek je rano za pričati o nekim našim ciljevima.

Najbolji napad Serie A? Nema sumnje da je napad to što nam je donijelo veći broj bodova i pobjeda u ovoj sezoni, trenutno smo tim sa najviše postignutih golova u ligi. Uzimajući u obzir kvalitete Napolija i Juventusa, bit će teško za ostati najefikasnija ekipa u Serie A.

U Bergamo stiže Roma, tim koji se godinama bori za vodeće pozicije. Stvarno mi se sviđa filozofija Rome i rad Di Francesca. Posjeduju kvalitet u svim linijama, igraju hrabro sa prepoznatljivim identitetom, tim projektovan za redovan nastup u Ligi prvaka. Mogućnost nadmetanja sa takvim timom najbolje pokazuje naš rad i napredak u ovoj sezoni.

Utakmica protiv Rome je od velike važnosti, no ništa manje nije važna utakmica kupa u srijedu kao ni gostovanje Cagliariu iduće sedmice.”

EDF: Znamo kako Atalanta igra protiv velikih klubova

Iako oprezni izjavama i jedan i drugi trener, nema sumnje da će obje ekipe jurišati na tri boda. U tim Rome nakon dužeg izbivanja sa terena se vraća kapiten De Rossi, on bi prema posljednjim najavama trebao da zauzme mjesto na klupi. Atalanta potpuno spremno i u najjačem sastavu dočekuje ovaj meč.

Čovjek zadužen za pravdu na terenu bit će Gianpaolo Calvarese.

Međusobni omjer i forma (posljednjih pet mečeva):

Atalanta Forma: WWWDL
AS Roma Forma: WWWWL

h2h:

AS Roma 3-3 Atalanta Aug 27, 2018 Italian Serie A
AS Roma 1-2 AtalantaJan 6, 2018 Italian Serie A
Atalanta 0-1 AS RomaAug 20, 2017 Italian Serie A
AS Roma 1-1 Atalanta Apr 15, 2017 Italian Serie A
Atalanta 2-1 AS Roma Nov 20, 2016 Italian Serie A

Di Francesca i ekipu očekuje teško gostovanje, a da li će upisati petu pobjedu u nizu možete gledati na kanalima Arene Sport:
Arena Sport 3 (Srbija, BiH, Crna Gora, Makedonija)
Arena Sport 4 (Hrvatska)

Molimo vas podelite tekst na društvenim mrežama
126

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *