NAJAVA: Derby della Capitale

Ovaj vikend je rezervisan za brojne derbije u svetu fudbala, a jedan takav je i derbi grada Rima, između Rome i Lacija, poznatiji kao ”Derby della Capitale”!

U kakvoj god formi da su timovi, u ovakvim derbijima se nikada ne zna favorit. Roma je trenutno peta na tabeli, sa 44 osvojenih bodova, dok Lacio zaostaje (kao i u svemu) za Romom: nebesko-plavi su osmi sa 38 osvojenih bodova.

Dobra vest za najveći rimski klub je oporavak Manolasa. Euzebio Di Frančesko je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio da je Grk spreman za derbi.

Stusnuće zube!

Pored Manolasa, vraćaju se i Karsdorp, kao i Šik, koji će utakmicu početi sa klupe, dok se za Karsdorpa još uvek ne zna da li će početi utakmicu od prvog minuta.

asroma.com

Lacio je trenutno u lošijoj formi od Rome: na poslednijh pet utakmica, oni su ostvarili samo jednu pobedu, na domaćem terenu protiv Empolija, dok su u narednih četiri utakmica čak tri puta izgubili, a jednom odigrali nerešeno.

Roma je popravila svoju formu, te je u poslednijh pet utakmica, čak četiri puta trijumfovala, a jednom odigrala nerešeno, protiv Milana.

Ukoliko posmatramo međusobne duele, na poslednijh 10 utakmica, Roma je čak sedam puta odnela pobedu, Lacio dva puta, a derbi je samo jednom završen nerešenim ishodom.

Koji derbi vam je kao najlepši ostao u sećanju?

Čuveni ”Derby della Capitale” možete gledati na kanalima Arene Sport:
Arena Sport 1 (Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina)
Arena Sport 4 (Hrvatska)

Neka bolji pobedi Forza Roma!

Leave a Reply