NAJAVA: Porto – Roma!

Nakon još jednog razočarenja, ovog puta u derbiju grada Rima, Romu očekuje još jedan nimalo lak zadatak, a to je utakmica Lige Šampiona protiv Porta!

Iako Roma nosi prednost od 2:1 iz prvog meča, to manje-više u durgom meču i ništa ne znači, Portugalcima je dovoljan rezultat od 1:0 i na taj način će se plasirati dalje.

Manjak optimizma kod navijača Rome je prouzrokovan lošim rezultatom u popularnom ”Derby della Capitale”, gde su od Lacija izgubili rezultatom 3:0. Sa druge strane, ako je za utehu, Porto je takođe izgubio derbi protiv Benfike, na domaćem terenu, rezultatom 1:2.

asroma.com

Na spisku igrača nema Havijera Pastorea, koji se po peti put ove sezone povredio, ali, dobra vest je da je Manolas na spisku, iako je porpustio derbi. Gotovo sigurno, Grk će početi meč sutra.

Mnogi mediji javljaju da je čaša Di Frančeska puna, i da ova kap može biti ta koja će preliti času i doneti mu otkaz ukoliko ne ostvari povoljan rezultat. Međutim, stidljivo se provlači vest i da će trener Rome sporazumno raskinuti ugovor sa klubom čak iako se plasira sa timom u narednu fazu, a njegov naslednik bi mogao biti bivši igrač Rome i trenutno selektor nacionalne selekcije Albanije – Kristijan Panući.

Prenos utakmice je na Areni Sport 5.

Leave a Reply