Novo ime za Monćijevog naslednika.

Italijanski novinari javljaju danas da je Roma ozbiljno zainteresovana za šefa skauting tima Ajntrahta Bena Mangu.

Bilo je dosta revolucionarno ovih dana u Trigoriji, u četvrtak je otpušten Euzebio Di Frančesko, a samo 24 časa kasnije sportski direktor Monći je sporazumno raskinuo ugovor sa klubom. U istom danu otkaz je dobio i dobar deo medicinskog tima Rome.

Nekoliko imena se pominje kao kandidati za Monćijevo mesto. Italijanski mediji tvrde da su favoriti bivši SD Valter Sabatini i Interov SD Pjero Ausilio. Prema brojnim portalima nova opcija je Ben Manga, šef skauting tima ekipe iz grada na Majni. Njegov ugovor sa Ajntrahtom ističe ovog leta.

Manga je poreklom Gvinejac ali je ceo život u Nemačkoj. Ima 45 godina, bavio se profesionalnim fudbalom do tridesetdruge godine, gotovo celu karijeru je igrao u klubovima Nemačke “cvajte”. Kasnije se oprobao kao trener ali se vrlo brzo prebacio na poziciju skauta a kasnije i šefa skauting tima i desne ruke sportskog direktora. Radio je dve sezone u Hofenhajmu, pet u Štutgartu a prethodne tri je šef skauting tima i prvi čovek za transfere u Ajntrahtu.

Inače Monći je izjavio za portal “Pagine Romaniste” da još nije odlučio gde će raditi u budućnosti. Veruje se da je samo pitanje vremena kada će potpisati ugovor sa Arsenalom.

Leave a Reply