Ovakav doček treba zaslužiti!

Daniele De Rossi, nakon 18 godina u Romi, od juče je i zvanično postao igrač Boke Juniors.

Pomešane emocije kod svih Romanista – istovremeni osećaj tuge i radosti. Tuge, zato što nećemo više gledati Gladijatora u dresu Vučice. Sreće, i dalje ćemo uživati gledati ga na terenu.

Ta doza sreće je uveliko veća zbog toga što nije odabrao Kinu, Katar, Englesku, Ameriku ili neku petu bogatiju destinaciju. Već Argentinu i Boku, gde se još uvek gaji fudbalska romantika. I to za “mizernih” 500,000€. Da, mizernih, mogao je za deset puta više, gde se puno manje očekuje.

@francooco7

Sve su to prepoznali navijači Boke, pa im nije bilo teško da u ranim jutarnjim satima dočekaju De Rosija. Mnogi su čak bili tu i pre 6, šta je to u odnosu na osećaj kada vam dolazi legenda fudbala, a vi imate tu čast da je lično dočekate.

De Rosija je lično dočekao i Nikolas Burdiso, nekadašnji igrač Rome, a trenutno sportski direktor Boke. Ali pre svega, prijatelj.

Boka Juniors započinje svoju sezonu 29. jula, za tri dana. Možda je još uvek rano za debi De Rosija, ali nikad se ne zna. Svakako, pratiće se argentinska Superliga u ranim jutarnjim satima, koliko nam prilike budu dozvolile. Jer, Daniele nas je “zadužio”.

De Rosija čeka šesnaestica, broj koji ga je pratio kroz skoro čitavu karijeru. A nas čeka još godinu dana uživanja u majstorijama rimskog Gladijatora.

Biće čudno gledati ga u dresu koji nije bordo-žuti. Ali, navići ćemo se.

Forza Daniele, uvek ćeš biti UNO DI NOI!

Leave a Reply