Palotina prva želja Đanluka Petraki!

U danu kad je Ramon Rodrigez, poznatiji kao Monći, ozvaničio povratak u Sevilju, navijači Rome pitaju se ko će naslediti Španca na funkciji sportskog direktora. Fotelja je prazna pošto je poznati transfer guru napustio Olimpiko nezadovoljan načinom na koji su se vukli pojedini potezi, pre svih poslednji kad je preskočen prilikom odluke da se umesto smenjenog trenera Euzebija di Frančeska angažuje povratnik Klaudio Ranijeri.

Otad je prošlo deset dana, nije bilo u međuvremenu informacija ko bi mogao umesto Monćija, da bi italijanski mediji ovog ponedeljka javili da je prvi pik predsednika Džejmsa Palote Đanluka Petraki, koji istu funkciju obavlja u Torinu. Palota je stupio u pregovore sa prvim čovekom sportskog sektora Bikova, dolazi se i njemu u Rimu, ali je problem u saznanju da ga ugvor sa aktuelnim klubom veže do leta 2020, pa bi Vučica morala da plati obeštećenje. U takvim okolnostima dosta će zavisiti od stava predsedika Torina, Umberta Kaira, koji bi se iznenada, u osvit letnjeg prelaznog roka, našao u neobranom grožđu.

Petrakija su Romi preporučili dobri rezultati na mestu sportskog direktora Torina u poslednjih devet godina. Za to vreme uspeo je da stabilizuje Granate, u jednom trenutku ih ponovo ucrta na evropsku mapu, posebno se istakao kupovinom igrača za mali, a prodajom za veliki novac. Njegovim „izumima“ smatraju se Ćiro ImobileAlesio ĆerćiAndrea BelotiDavide ZapakostaMateo DarmijanDavid Ogbona

Mediji smatraju da je to više nego dovoljna preporuka da pređe u Romu, ako mu to dozvoli predsednik Kairo. Ako ne, onda će na Olimpiku morati da se okrenu drugom rešenju, a u tom slučaju bi privremeni sportski direktor Riki Masara dobio pojačanje u liku Frančeska Totija, koji sad obavlja funkciju direktora fudbala, pa bi njih dvojica imali zadatak da spreme letnji prelazni rok.

Izvor: Mozzart Sport

Leave a Reply