Paulo, dobrodošao, i srećno!

Paulo Fonseca od danas je zvanično novi trener Rome, a 46-godišnji Portugalac sa “vučicom” je potpisao ugovor na dvije godine, uz mogućnost produženja na još jednu, do ljeta 2022. godine, zavisno od rezultata.

“Sa oduševljenjem želimo dobrodošlicu Paulu Fonseci u klub”, izjavio je predsjednik Rome James Pallotta.

“Paulo je mlad i ambiciozan trener sa internacionalnim iskustvom, pobjedničkim mentalitetom i reputacijom hrabrog, napadačkog fudbala, koji će zadovoljiti naše navijače.”

“Od prvih razgovora koje smo imali s njim, bilo nam je jasno da želi doći u Romu. Takođe je bio uzbuđen zbog izazova da radi s našim igračima i načini tim, na koji navijači mogu biti ponosni.”

Fonseca, Portugalac rođen u Mozambiku, do sada je radio u Šahtjoru iz Donjecka, sa kojim je osvojio “duplu krunu” u sve tri sezone na klupi ukrajinskog tima, kao i državni Superkup 2017. godine.

Prethodno je gradio iskustvu u portugalskom fudbalu, gdje je, između ostalih, radio za Pacos Ferreiru, Bragu i Porto.

“Veoma sam srećan što sam izabran za prvog trenera Rome. Želim da se zahvalim rukovodstvu kluba za ukazano povjerenje. Uzbuđen sam i motivisan za zadatke koji su pred nama. Ne mogu dočekati da se preselim u Rim, upoznam navijače i da počnemo s radom. Zajedno, vjerujem da možemo napraviti nešto posebno.”

Tokom igračke karijere, Fonseca je igrao kao centralni defanzivac, a cijelu karijeru proveo je u Portugaliji, gdje je upisao više od 100 nastupa u najjačem rangu.

Od početka trenerske karijere 2005. godine, još je osvojio portugalski Superkup (sa Portom 2013. godine) i Kup, sa Bragom tri godine kasnije.

Leave a Reply