Pik broj jedan – Đanluka Petraći

Nakonj Monćija, mnogi se povezuju da preuzmu mesto sportskog direktora Rome. Od Masare, preko Sabatinija i Kamposa, čini se da je izbor pao na sadašnjeg sportskog direktora Torina – Đanluku Petraćija!

Problem u ovoj realizaciji može biti predsednik Torina, Urbano Kairo, koji je izjavio da ne bi bilo u redu ako Petraći zaista pregovara sa Romom: ”Tu bi se radilo o sukobu interesa. Torino, kao i Roma, se bore za Evropu. Petraći ima još godinu dana ugovora sa nama.”

Međutim, nakon ovoga, oglasio se i Petraći: ”Nakon 10 godina u Torinu, mislim da nije u redu dovoditi moju lojalnost i profesionalnost i zato smatram da je izjava Kaira nepravedna. Odnos između predsednika i ostalih u klubu mora da se zasniva na poverenju. Ne razumem kako bi se ovaj sukob interesa mogao ostvariti. Zainteresovanost nekog drugog kluba znači da je moj rad odličan i na to bi predsednik trebao biti ponosan.”

Po svemu sudeći, odnosi između Kaira i Petraćija nisu baš najbolji, a takođe, može se naslutiti da je Roma napravila ozbiljne korake ka dovođenju sadašnjeg sportskog direktora Torina.

Zanimljivo je da je Petraći dobar prijatelj sa Antonijom Konteom, koji se takođe povezuje sa Romom. Njih dvojica su rodom iz Lećea, a takođe su i zajedno nastupali za Leće u sezonama 1986/87 i 1987/88.

Leave a Reply