Pismo Lacijalima: “Isperite usta pre nego što pričate o pomenutima!”

Kjara Roka, ćerka čuvenog Kavasakija Roke, Romine legende sa kojom su uporedili Zaniola sinoć kad su onim smiješnim transparentom probali da uvrijede Zaniola, napisala je strašno pismo počiniocima. Preveli smo ga, bacite pogled.

Da li se sada osjećate bolje? Da li se osjećate jačima, većima, pametnijima? Super za vas. Meni se, medjutim, gadite. I to mi se gadite ne kao navijači lazia, već kao ljudska bića, pojedinci sa kojima, nažalost, dijelim postojanje. Ne radi se o Romi i laciju, ono što je večeras napisano i ostavljeno u Trigoriji ide mnogo dalje od fudbala. To je dokaz koji nema ravnih činjenici koliko je današnje društvo bolesno, toliko da čak i ovu prelijepu igru, za koju je neko dao svoj život, može transformisati u nešto bolesno, nešto gdje nema solidarnosti, humanosti već samo- nasilja. Vjerovatno oni koji su tako nešto napisali nemaju nikakvog pojma o košmaru koji donese jedna ovakva povreda, nemaju pojma kroz šta je prošao moj otac, noseći zauvijek posledice, i kroz šta će, nadam se, mnogo manje proći Nicoló Zaniolo . Ulaženje u klinč sa onima koji su se u prošlosti našli u ovoj situaciji i onima koji se u istoj nalaze zbog ovakve povrede je običan kukavički gest. Povreda koju doživiš kao vrlo mlad, kao što se desilo mom ocu i sada Zaniolu, sama po sebi je neizbrisiv trag o kome se niko drugi ne smije usuditi da govori (ponajmanje na ovaj način). Nicoló Zaniolo će se oporaviti, a svi mi, moj otac na prvom mjestu, koji je kroz isto prošao, želimo mu najbolje i svim srcem smo tu za njega. Moj otac, kad smo kod toga, je jedna divna osoba, ratnik kakvog vi ne možete ni da sanjate, pa čak iako “bogalj” kakvim ga definišete. Zaključujem govoreći: isperite usta kada pričate o pomenutima i stidite se od sada do vječnosti.”

A mi dodajemo da već vidimo kako ih Zaniolo uništava i trči prema curvi sud. Iako su sami po sebi napola uništeni načinom postojanja i djelovanja.

Daje Rocca. Daje Nico. Daje Roma.

Leave a Reply