Počinje izgradnja stadiona Rome!!! (VIDEO)

Gradske vlasti prestonice Italije dale zeleno svetlo da može da počne gradnja Stadio della Roma!

Fudbalski klub Roma može da gradi stadion u Rimu.

Gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi potvrdila je da je grad dao zelenu svetlo da Roma konačno započne izgradnju svog doma.

“Klub je dobio dozvolu i stadion Rome može da se gradi. Početak radova može da krene ove godine”, rekla je gradonačelnica Rima na konferenciji za novinare.

Romi je pre tačno godinu dana odbijen zahtev za dobijanje dozvole za početak radova na Stadio della Roma, čiji je detaljan plan klub napravio još 2016. godine.

Nakon sitnih izmena, uključujući i one koje se tiču ispunjenja ekoloških uslova, konačno je odobrena gradnja stadiona koji će se nalaziti u delu Tor di Vale, na mestu gde se nalazio Rimski hipodrom.

“Izgradnja ovog objekta oživeće deo grada koji je bio zapušten i verujemo da će novi stadion doprineti poboljšanju života građana Rima. Grad se uvek zalaže za radove koji donose korist građanima, a ovo je sigurno jedan od njih”, napomenula je Virdžinija Rađi.

Planirano je da novi stadion Rome ima 52.500 mesta, koštaće 300 miliona evra, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja sledeće godine.

Očekuje se da će osim stadiona u tom delu Rima biti izdrađen i šoping centar, restorani, kao i da će biti uvedene nove linije javnog prevoza.

Izvor: mondo.rs

Molimo vas podelite tekst na društvenim mrežama
126

One thought on “Počinje izgradnja stadiona Rome!!! (VIDEO)

 • Avatar
  05/02/2019 at 19:12
  Permalink

  Konacno da i to dobijemo….koliko vise natezanja i blokada.
  Mada ce biti bez ona tri tornja i srezali su povrsinu dosta.
  Fozra Romaaa💪💪💪💪

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *