Ponos svih nas se zove Daniele De Rossi

Anima mia! Koliko samo vremena je prošlo od poslednjeg nastupa ponosa, snage i na kraju ugriza vučice koja se za Rim vraća netaknuta!

Svakako nije nastup kakav nikad nismo vidjeli ali svakako JESTE nastup jedne ekipe koja ima i glavu i rep i koja zna protivniku da zada udarac kad joj se pruži jedna od rijetkih prilika. Pozadi Manolas i Fazio kao nekada, na sredini terena jedan Cristante koji kao da se “oslobodio” N’Zonzija i pronašao sebe na Marasiju, Mirante odbranio ono što je trebao da odbrani, Kolarov učestvovao kod gola, Kluivert na nekom taktičkom nivou kao da je stariji par godina, Zaniolo konstanta..

Ali ponos svih nas se zove Daniele De Rossi. Po koji samo put ide na površinu taj nevjerovatni instikt da ekipu podigne kad je najteže, da doprinese kako samo on zna- trčanje, startovi, urlanje, podrška, bodrenje i na kraju radovanje sa ekipom i navijačima, kao da kaže- tu sam uvijek. Anima mia!

Za ovo lijepo nedeljno jutro želimo da se zahvalimo i Ranijeriju koji je preuzeo ekipu u nezavidnom psiho momentu. Sjetimo se- na tri mjeseca i bez ikakvih garancija. Poteškoće su bile mnoge i protiv empolija na debiju, da ne govorimo o mečevima posle toga, ali ova krucijalna tri boda koje je sa ekipom donio iz Djenove cine da plovimo sigurnije dalje.

Figli di Roma, Capitani e bandiere. Forza Roma!

Leave a Reply