Prva Petrakijeva konferencija za medije u Romi

Danas u 16:00, Đanluka Petraki je održao prvu konferenciju za medije, na kojoj je pričao o dosadašnjim transferima, kao i o nekim budućim o kojima se piše na Čizmi.

“Veoma sam srećan što sam ovde. Svaki sportski direktor sanja da jednom vodi klub kao što je Roma. Počastvovan sam. Ovo je početak nekog novog izazova za mene, koji će, nadam se, biti uspešan.”

“Bio sam impresiorinan odlučnošću Fonseke. Pratio sam njegovu trenersku karijeru, sviđa mi se njegov mentalitet i njegov karakter. Naša vizija se podudara.”

asroma.com

“Ovo je nulta godina za nas. Romi su potrebni igrači sa pravim karakterom, u klubu prvo želim kvalitetne ljude pa tek onda kvalitetne igrače. Želim da svako pokaže entuzijazam kao što je Spinazola pokazao.”

“Kada je reč o Manolasu, on je želeo da ode. Napoli je izrazio želju da plati klauzulu i sve strane su pristale na to.”

Diavara me je kontaktirao i rekao da će ove godine preskočiti odmor kako bi se pridružio timu od samog starta. To mi se veoma dopalo.”

“Voleo bih da El Šaravi ostane u Romi, postoji želja da mu ponudimo novi ugovor. Međutim, ne možemo pobediti u borbi sa novcem iz Kine.”

Iguain se malo ‘pogubio’, ali ne možemo sumnjati u njegove kvalitete. Kako bi postao ponovo onaj stari, smatram da je Roma idealna sredina za to. Ali, Džeko je još uvek napadač Rome. Ne zanima me da li Edin ima usmeni dogovor sa Interom, oni će morati da plate cenu koju tražimo. Nikog ne želim da prisiljavam da ostane u Romi, ali svako ko želi da ide, moraće da razgovara sa mnom, a klub koji bude želeo da dovede tog igrača u svoje redove, mora da ispuni naše zahteve. “

Zanilo je eksplodirao, ali je onda usledio pad. Svaki igrač koji želi da razgovara o produženju ugovora, moći će da razgovara o tome nakon prelaznog roka.”

“Kada govorimo o Bareli, tu vam mogu reći da je Kaljari taj koji je nam je nudio Barelu. Imali su dogovor sa Interom, ali je Inter onda nestao sa mape. Naravno, razgovarali smo o transferu u Romu i on je imao želju da dođe, ali je onda (Barela) razgovarao sa Konteom, te sada preferira transfer u Inter. “

Strotman jeste ideja, ali je sve trenutno na velikoj distanci.”

Florenzi je igrač koji bi dao život za ovaj klub. Takve igrače svaki tim želi.”

“Žao mi je što Toti nije tu, ali ako bude odlučio da se vrati, biće mi veoma drago.”

Leave a Reply