Ranijeri igračima Rome zapretio navijačima!

Svađa u Ferari između Edina Džeka i Stefana el Šaravija nije bila ni naivna ni slučajna i po informacijama, koje su procurile, izlazi iz klasičnih “razmena” mišljenja fudbalera u svlačionici tokom poluvremena. Džeko je, tako se bar priča, bukvalno obesio El Šaravija o čiviluk i ko zna šta bi bilo da nisu intervenisali Facio i Olsen, koji po stasu i snazi, mogu da pariraju Edinu.

Klaudio Ranijeri je bio zgranut onim što se dogodilo. Želeo je da obojicu napadača ostavi u svlačionici, po kazni, ali je bio primoran da Džeka ostavi na terenu jer među rezervama nema nijednu adekvatnu zamenu. El Šaravi je doživeo Ranijerijev potez kao veliku nepravdu: nije započeo svađu, a izvukao je deblji kraj.

Koliko je stanje u Romi alarmantno pokazuje i činjenica da je Ranijeri, navodno, posle samo dve nedelje zapretio fudbalerima da će “pustiti” navijače u Trigoriju. Možda ta priča nije sasvim tačna, ali njeno isplivavanje na površinu detektuje koliko je Trigorija postala bure baruta. Najavljeno je da će klub preduzeti mere protiv Džeka i ElŠaravija kada se vrate u Trigoriju ove nedelje. Treba biti pametan pa preduzeti mere koje se neće vratiti, kao bumerang, interesima same Rome.

Meč protiv Napolija je presudan za rimski klub. Sve osim pobede za Đalorose bi značilo anticipiranje kraja snova o plasmanu u Ligu šampiona za sledeću sezonu i najavu totalne restauracije kluba: od igračkog kadra preko trenera i sportskog direktora do mesta u upravi kluba.

Dobre vesti za Đalorose dolaze iz ambulante.ManolasKolarovDe RosiPelegrini bi, uprkos povredama, mogli da budu na raspolaganju Ranijeriju za meč “biti ili ne biti”. Florenci i El Šaravizbog povreda neće moći da pomognu drugovima. Imajući u vidu odnose između Džeka i El Šaravija, koji su od početka sezone napeti, odsustvo italijanskog reprezentativaca bi moglo da ima i pozitivan aspekt.

Ako Roma plače, ni Napoli se ne smeje – barem kada je u pitanju izbor igrača, posebno u veznom redu. Karlo Ančeloti praktično ima samo Alana u veznom redu. Žjelinski je suspendovan zbog kartona, Dijavara je povređen i vratiće se tek za par nedelja, a Fabijan Ruiz se vraća iz Španije posle malera sa “svinjskim gripom”. Jedna od ideja Ančelotija, u slučaju da Fabijan Ruiz ne bude skroz fit, jeste da prekomanduje Nikolu Maksimovića u veznu liniju. Podsetimo, na listi povređenih igrača, osim pomenutih imena, nalaze se i Insinje i Albiol.

PIŠU: Roberto Pruco “Bomber” i Željko Pantelić.

Izvor: Mozzart Sport

Leave a Reply