Rodrigo, Uno di Noi!

Dobro vam februarsko jutro, pričali smo negdje prije o igračima koji jednostavno ostanu previše vezani za klub, toliko da im u nekom smislu obilježi i život nakon profesionalne karijere.

Sa slike vam se smije Romin “tuttofare” Rodrigo Taddei, Florenzi prije Florenzija (nije kvalitativno poređenje nego poziciono, stvar ukusa, štedimo vam komentare), čovjek koji je letio po terenu i za svoj klub igrao bukvalno sve.

Sjećamo se bitnih golova i kao primjer izdvajamo onaj protiv nebeskoplavih glavom poslije kornera kada oponaša otkucaje srca šireći i skupljajući dres, penal nad njim u derbiju (nakon promašenog kontra penala flokarija) koji dobijamo 2:1 i dva gola majstora Vučinića sa najgorom frizurom ikad, Aurelia kojeg prodaje Olimpijakosu u Pireju a dribling naziva po Andreazzoliju, bodrenja tima sa tribina zajedno sa Curvom Sud nakon što nas je u poznim godinama pozdravio i prešao u Peruđu i još milion i jedna stvar koja pokazuje njegovu privrženost klubu.

Najsvježiji primjer je njegov novi sto za teqball (stoni tenis koji se igra nogama i modifikovanom fudbalskom loptom) od kojeg se brazilci sabijaju.

Romine boje i osunčana vučica, doktorski potpis na mreži i on koji ponosno pozira i zahvaljuje se nekakvoj firmi koja mu je ovo izradila po narudžbi.

Obrigado Rodrigo. Zdravo bio prijatelju…

(autor: As Roma Club Budva)

Leave a Reply