Roma odustaje od ICC-a

Klub je juče na svojim društvenim mrežama i zvanično potvrdio da će se povući sa ovogodišnjeg turnira u Americi, poznatijeg kao ”International Champions Cup”.

Ovo se očekivalo još kada se završila sezona, jedino što se čekalo je da li će UEFA kazniti Milan zbog finansijskog fer pleja. Ukoliko bi se to desilo, Roma bi zauzela tu poziciju i direktno bi igrala u Ligi Evrope. Sobzirom da nije došlo do toga, Roma će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope od drugog kola, koje su na programu od 25. jula.

Roma je na ovom turniru imala zakazane tri utakmice: sa Gvadalaharom iz Meksika, Arsenalom i Benfikom. Romino mesto na turniru će zauzeti Fiorentina, a svi navijači koji su došli do karata, moći će da ih refundiraju ili će moći da prisustvuju utakmicama kluba iz Firence.

Početak priprema u klubu će krenuti krajem juna, gde će se svi igrači okupiti u Trigoriji, a već od 29. juna, do 7. jula, očekuje se da će tim biti na visinskim pripremama u Pinzolu.

asroma.com

Klub će svoj prvi meč u sezoni odigrati 25. jula, kada je zakazan prvi meč u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, dok je drugi meč zakazan za 1. avgust. Roma će svog potencijalnog protivnila znati već 19. juna, kada ‘e se održati žreb, a svi navijači Rome sa ovih prostora sigurno priželjkuju neki tim sa Balkana, kako bi eventualno uživo bodrili svoj voljeni klub.

Leave a Reply