Roma procentualno najviše troši na plate igrača u Evropi!

UEFA je ovog meseca objavila finansijki izveštaj klubova za 2017. godinu. U ovom izveštaju, UEFA je otkrila top20 klubova po visini plata, kao i to koliko novca, od ukupnog prihoda, ide na plate igrača.

Prema njihovim informacijama, čak 83% od ukupnog prihoda Rome ide na plate igrača, i po tome smo prvi u Evropi. Odmah ispod Rome je Kristal Palas sa 79%.

Na spisku, od italijanskih klubova, tu su Juventus, Inter i Milan. Juventus, od ukupnog prihoda, daje 64%, Inter 58%, dok Milan daje 65% na plate igrača, što je daleko manje od procenta koji Roma izdvaja.

Međutim, treba imati u vidu da se ovaj izveštaj odnosi na 2017. godinu. U 2018. godini smo igrali polufinale Lige Šampiona, a uz to, Monći je sa platnog spiska ”izbacio” Najngolana, Strotmana, smanjio je platu De Rosija za 50%, te je doveo mlade igrače čija prihodovanja nisu velika, ali sa druge strane, tu su Pastore i Nzonzi koji imaju nešto veća primanja. Procenat za 2018. godinu je verovatno nešto manji nego što je to bio slučaj 2017. godine, međutim, precizne informacije nisu dostupne javnosti.

Svakako, iz navedenog se može zaključiti razlog zbog kog ”nemamo” novac za januarski prelazni rok i da u opticaj dolaze samo pozajmice.

Leave a Reply