Sabatini o Romi, Zaniolu, Pastoreu…

Valter Sabatini, bivši sportski direktor Rome, dao je poduži intervju za TeleRadioStereo. Ovo su njegove reči:

”Pre svega, želim da se ogradim od svega što se tiče Zaniola. Mnogi smatraju da sam ja ”gurnuo” Zaniola u Romu, ali to nije tačno. Kada sam došao u Inter, dogovor je već bio postignut od strane Ausilia, a ja sam ga samo odobrio. Nema tu mojih zasluga, niti krivice. Monći je doveo Zaniola u Romu i on je taj koji je zaslužan za to.”

Da li osećaš da je ovo i dalje tvoja Roma?

”Sve manje i manje osećam to. Procenat igrača na terenu je sve manji. Kada su 4 ili 5 igrača na terenu, to je oko 30%, a često je to manje. Međutim, emocionalno i sentimetalno, uvek ću osećati da je moja, jer sve što se sada događa je nastavak onoga što se ranije događalo. Roma je nešto što me se tiče i uvek će me se ticati.”

Nemamo često priliku da čujemo da neko priča o Romi na način na koji Vi pričate

”Roma je bila moja sudbina, a moja sudnima znači moj život. To nije samo sportska činjenica. Međutim, sada sam u Sampdoriji i moram joj posvetiti punu pažnju i ne brinuti o drugim klubovima. Mada, juče sam uradio nešto što se tiče i Rome. Dao sam intervju o Romi zato što se radilo o sećanju na Davida Astorija. Ovaj sada intervju je o zaslugama Ausilija i Monćija za Zaniola.”

Kako će Roma završiti na kraju ove sezone?

”Obezbediće Ligu šampiona sledeće sezone i nadam se da će se plasirati u narednu fazu protiv Porta.”

Kakvo je Vaše mišljenje o Pastoreu?

”Nastup Pastorema me jako zabrinjuje. Imao sam tu sreću da ga vidim kako dominira na terenu. Video sam kako ceo stadion viče njegovo ime. Žao mi je što vidim da mu ne ide. Rekao sam mu da mora nešto da uradi povodom toga i da se vrati na stari put. Moraće sam to da uradi, niko drugi mu ne može pomoći.”

Šta je najteže bilo u Romi?

”Morate bitri ironični i samokritični, jer u suprotnom ne možete živeti u Rimu. Loše sam proživljavao situaciju.”

Kako se dogodila ”Operacija Džeko”?

”Dogodila se tako što sam smatrao da je Romi potreban novi heroj nakon Totija. Tim kao što je Roma, bez heroja se muči. Visina Edinove plate je predstavljala problem ali smo našli dogovor na kraju.”

tuttosport.com

Da li biste se vratiliu Romu ukoliko biste se Vi i Palota pomirili?

”Ostavimo se toga i pustite me da radim svoj posao. Forza Roma!

Leave a Reply