Skauti Rome bili sinoc na Bernabeu!

Srpski ofanzivac ne samo što je u magičnih 90 minuta naterao celu Evropu da pažljivije obrati pažnju na njegove partije, već je očigledno privukao i veliku pažnju klubova sa raznih meridijana. Nedugo pošto se otvorila tema njegovog ostanka u Ajaksu posle leta i da li je možda kasno za još jedan veliki transfer, pravo sa Čizme stigla je sledeća vest – Dušana Tadića su u Madridu posmatrali Romini skauti! 

Istina, Tadić je bio u grupi Ajaksovih igrača koji su interesantni čelnicima Rome. Ali, sve pod Monćijevim instrukcijama. Naime, u centru pažnje Rominih ljudi bili su još i vezista Doni van de Bek, Tadićevi partneri sa krila Hakim Zijeh i David Neres, onda i Ajaksovi bekovi Nikolas Taljafiko i Nusair Mazraui.

Osim što su mogli da vide herojsko izdanje kompletnog Ajaksovog tima, jasno je da je poseban utisak ostavio baš Dušan Tadić i da se njegovo ime najviše pominje u tefterima Rominih stručnjaka. Podsetimo, Tadićev agent Miloš Malenović otkrio je nedavno da su strelca jednog i asistenta kod još dva pogotka još prošlog leta tražili Roma i Milan. Tadić je tada ipak izabrao povratak u Holandiju, gde je u transferu od 11.400.000 evra potpisao za Ajaks i bez dileme napravio najbolji potez karijere. 

Maestro iz Bačke Topole ove sezone blista. Na 40 utakmica u svim takmičenjima skupio je čak 26 golova i 15 asistencija. U grupnoj fazi Lige šampiona ima šest pogodaka i četiri završna dodavanja, dok je kroz kvalifikacije za elitno takmičenje dopisao još po tri pogotka i asistencije

Leave a Reply