Šta je Rim u odnosu na ostatak svijeta…

We’re back in business!

I to nakon 2:0 protiv Juventusa, meča za nas mnogo bitnog jer dokazuje šta je Rim u odnosu na ostatak svijeta, što znači kad iz najdubljeg mraka i tamnice emocija i sjećanja izvučeš onu istinsku, za koju si znao da vrijedi, ali da pati i muči se i da ne može da se nametne jer su svakodnevne priče nekad preveliko breme.

Dešava se da zaboraviš na momente koliko je strast jedina prava emocija koja te vuče dalje da ploviš protiv bure, orkana ili uragana, protiv milion i jedne nepravde ovoga svijeta i talasa od dvocifreno metara koji se trude da te poklope i onda ostave vodi lagan posao da te povuče na dno i iz male otrovne boce nonšalantno otvori i pusti zaborav da pređe preko tebe i poništi sve ono što predstavljaš.

Slušajte novinari, slušaj Antonio Conte, Raiola, slušajte sitne interesdžije, Ligo šampiona, Ligo Evrope, Kupu Italije. Ovo je Rim, grad vječnosti, istinski početak i osnova svega što danas vidite oko sebe i ono čime se služite kako bi normalno funkcionisali. Ovdje brojimo samo ono što je pravo, ono najčistije moguće i što nije novac ne kupuje.

E sad, taj Rim možda na momente nema fudbalsku istoriju dostojnu svoje vječne moći i slave, ali Rim ti daje ono što ti niko na svijetu dati ne može. A to je taj momenat strasti, kao onaj koji je od Tottija napravio osmog rimskog kralja pod čijim koracima se otvara makadam, kao onaj pumpa krv u De Rossijevim venama kada slavi uspjeh…

Ili kao ovaj koji je Florenciju, toliko osporavanom, kritikovanom i bačenom lavovima u ruke tako bacio masku spajdermena i rekao da svom gradu bude heroj i nestane u noći, začepivši usta Ronaldu i čitavom sjeveru Italije. Koliko god kome da znači, nama znači najviše.

Vidite li gospodina u magli?

Just when you thought you were lonely.
Your friendly neighbour Florenzi.

Daje Roma. Cor core acceso. Sempre.

Leave a Reply