Sukob Palote i Monćija – Istina je negde tamo

Nakon što se Monći i zvanično, po drugi put, vratio u Sevilju, na konferenciji za novinare je dao određene izjave koje se baš i nisu svidele predsedniku Rome.

”U Romi sam radio 24h kao navijač Sevilje. Sada mogu raditi u Sevilji 24h kao navijač Sevilje.”, započeo je monći svoj monolog.

”Mislim da se ne treba osvrtati nazad i tražiti šta je loše a šta dobro. Uvek sam davao svoj maksimum i radio ono što sam smatrao da je dobro za klub, znajući uvek kakva je situacija.”

”Moj odlazak iz Rome nije povezan sa otkazom Di Frančeska. Istina je da sam uvek bio uz njega, ali to je odluka koju je klub doneo u vreme kada sam već znao da je moj nastavak u klubu neizvestan. Moje zbogom se desilo jer sam u tom trenutku shvatio da su moje ideje različite od ideje kluba.”, ili doslovno prevedeno: ”Ja sam hteo da idem levo, a Palota desno.”

illegionario.info

”Želim da se zahvalim navijačima Rome na podršci u prethodne dve godine i nadam se da će im budućnost prirediti ono što zaslužuju.”

Nešto u ovoj izjavi se Paloti nije svidelo, pa na to nije ostao imun. On je već nakon nekoliko sati, za zvaničan sajt Rome, dao sledeću izjavu:

”Iznenađen sam izjavom Monćija da su nam putevi različiti. Želim da na početu preciziram nešto: od samog početka sam imao jasan pravac i cilj koji želimo ostvariti i zbog toga smo potrošili puno novca kako bi doveli Monćija.”

”Odmah sam mu stavio do znanja da želim prvoklasnog trenera, najbolje pomoćnike, medicinske radnike, sakute, organizatore. Dao sam Monćiju slobodu da dovede ljude koje želi. Imao je stopostotnu slobodu da radi sve to i da dovodi igrače koje želi. Ali, ako pogledate rezultate, videćete da to nije funkcionisalo.”

”U novembru, kada je situacija kluba išla iz loše u još goru, i svi su videli da trener ne može izvući maksimum iz igrača, pitao sam Monćija za plan B ukoliko stvari budu bile još gore. Međutim, on nije imao plan B. To je bilo u novembru. Njegov plan B je bio držati se plana A.”

tuttosport.com

”I sada kada čujem da su se naše ideje razlikovale, neka mi neko onda kaže šta je to Monći želeo da uradi drugačije? Tražio je od mene da mu verujem. Dali smo mu potpunu kontrolu i evo sada imamo više povređenih igrača nego ikada, a pored toga, u opasnosti smo da budemo ispod treće pozivije na kraju sezone još od 2014. godine”

Ko je u pravu, a ko ne, procenite sami. Jedno je sigurno, oni koji najviše pate smo mi, navijači Rome.

Leave a Reply