Sumnjiv penal, igrač manje, a onda gol u 90. minutu: neprocenjivo!

“Provalio sam sam sve što mi niko nije reko, moj ponos i moj blam dobar kao Džeko..” kaže jedna pjesma koja nas sad prži do plafona! Kakva pobjeda, kakav trijumf, ovo je ludilo! I to nakon prošlogodišnjeg poraza prije tačno 365 dana i jedne užasne Rome koju je pobijedila katastrofalna Bolonja i gurnula Di Franceska u ambis.. Taj mamurluk je trajao okruglo godinu dana, jednostavno je svaka dobra sila morala da bude danas uz nas da bismo isprali rane od prošle godine i pobijedili današnje nepravde koje su nas vodile ka iksu.

Prvo, Paireto je jedna ogromna drakula. Penal za Bolonju bez gledanja VAR tehnologije iako je u najmanju ali U NAJMANJU ONU MINIMALNU ruku ručicu diskutabilan- ne, on je siguran, on vodi utakmicu kao kapetan. Ali kao kapetan Sketino. Nakon toga čista ruka njihovog štopera prolazi bez VAR zadrške, kao da se ništa nije desilo i ide se dalje. Na stranu sve sad- kome treba takvo prvenstvo? Je li upotreba tehnologije luksuz, treba li da je doplatimo mi navijači esemesom na neki broj? Oće li neko iznijeti u javnost jasna pravila i situacije- kad kako i zašto sudija konsultuje VAR sobu?

I kao da je malo, nakon toga monstruozna odbrana Lopeza koji nas je sačuvao na 1:1 da bi u nadoknadi, nakon što smo u moru kartona upecali Manćinijev crveni i ostali sa 10 igrača (opet faktor Paireto), doživjeli ekstazu i nakon brutalnog poteza Veretua preko asistencije Pelegrinija golom našeg najsjajnijeg dijamanta obasjali stadion Dall’Ara i osvojili sve. Devedeset plus tri! Kao u Frozinoneu, kao u Torinu, čisto da ne zaboravite šta je i ko je top plejer!

I jeste da je moto ove stranice zabranjeno loženje, ali danas i samo danas se ložite slobodno! Pobijedili smo milion i jedan faktor i iščupali ova zlata vrijedna tri boda. Sad vozom za Rim.

Forza Miha! Daje Edin, daje Roma!!!

Leave a Reply