Veretu i Dijavara sutra na medicinskim pregledima

Dosadašnji fudbaler Fiorentine Žordan Veretu stigao je u Rim, gdje će u subotu obaviti medicinske preglede, nakon čega će uslijediti potpisivanje ugovora sa Romom.

Veretuov menadžer Mario Đufredi potvrdio je italijanskim novinarima da je 26-godišnji igrač sredine terena od početka juna maštao o prelasku na “Olimpiko”.

“Sa direktorom Rome Đanlukom Petrakijem postigao sam dogovor o prelasku Veretua u Romu, a nakon što je trener Paulo Fonseka obavio razgovor s njim, bilo je jasno da igrač želi na ‘Olimpiko'”, istakao je Đufredi.

Ipak, tada nije bilo sigurno da će fudbaler “viole” zaista pojačati Romu, s obzirom da se u trku uključio i Milan.

Opcija za odlazak iz Fiorentine uključivala je pozajmicu sa obavezom otkupa za 17 miliona evra, plus još dva kroz eventualne bonuse.

“Dogovor se proteklih dana mijenjao nekoliko puta, ali za to nisu krivi ni Petraki, ni Roma, niti bilo ko drugi. Ovo je prelazni rok, u kome postoje određeni zahtjevi. Nije bilo problema, bilo je potrebno samo da Fiorentina i Roma postignu dogovor i to su učinili juče. Veretu je želio u Romu i sigurni smo da će mu biti dobro u redovima ‘vučice'”, potvrdio je agent francuskog internacionalca, koji je prije Fiorentine nastupao još za Aston Vilu, Sent Etjen i Nant.

Istog dana kada i Veretu, medicinske preglede obaviće i Amadu Dijavara, dosadašnji vezista Napolija, koji će takođe potpisati ugovor sa Romom.

(Izvor: MONDO)

Leave a Reply