Zvanično saopštenje kluba: Frančesko Toti

Nakon današnje Totijeve konferencije za novinare, u kojoj je zvanično potvrdio da napušta Romu, klub je preko svog oficijalnog sajta izdao saopštenje.

”Klub je izuzetno razočaran nakon saznanja da je Frančesko Toti odlučio da napusti Romu i ne prihvati mesto tehničkog direktora. Ovu ulogu smo mu ponudili još kada je Monći napustio mesto sportskog direktora, za koju smo čekali odgovor.”

”Verujemo da je uloga koja je ponuđena Frančesku jedna od najviših u klubu, koja zahteva potpunu predanost i posvećenost, što se očekuje od svih viših menadžera u klubu.”

”Bili smo spremni da budemo strpljivi sa Totijem i pomoći mu da pređe iz velikog fudbalera u odličnog menadžera. Kako bi pokazali svoju posvećenost, ponuđeno mu je mesto tehničkog direktora.”

”Kako razumemo da mu je teško da napusti klub nakon 30 godina, tako smatramo da je njegova percepcija pogrešna i da su činjenice i odluke, koje su doprinele do toga da on napusti Romu, daleko od realnosti.”

”U vezi sa ponavljanjem na mogući povratak u klub sa novim vlasništvom, u kombinaciji sa informacijama koje je prikupio širom sveta, nadamo se da to ne predstavlja pokušaj preuzimanja kluba, jer je to scenario koji nije baš dobar za Romu. Grupa investitora kluba nema apsolutno nikakvu nameru da stavi Romu na prodaju, niti sada, niti u budućnosti.

”Želimo Frančesku puno sreće šta god da odluči da uradi.”

Leave a Reply